'Rechter waarschuwt Barça, Nike lijkt dan toch te gaan blijven'

'Rechter waarschuwt Barça, Nike lijkt dan toch te gaan blijven'

16 april - 17:05 Laatste update: 18:44
7

Het plan van FC Barcelona om Nike te lozen en een nieuwe, lucratievere sponsorovereenkomst aan te gaan kan in de vuilbak. De handelsrechtbank in Barcelona heeft de La Liga-grootmacht gewaarschuwd voor contractbreuk. Daardoor blijft het Amerikaanse sportmerk in ieder geval tot 2028 aan Barça verbonden.

Dat meldt onder meer Diario SPORT. De Spaanse sportkranten schreven de laatste maanden geregeld over de pogingen van Barça om onder de verbintenis met Nike uit te komen. De Catalanen konden naar verluidt een betere deal krijgen bij Puma, maar overwogen ook om de shirtproductie in eigen hand te nemen.

Preses Joan Laporta wilde eind maart niet in detail treden, maar vond wel dat Nike de afspraken niet was nagekomen. Er zou een verschil van mening zijn geweest over bepaalde clausules. Bovendien vond de club dat de voorwaarden verouderd en achterhaald waren. "We hebben Nike verteld dat we, op basis van schendingen die voor ons flagrant zijn, het contract wilden beëindigen", zei hij in een podcast van Barça. "Ze hadden 45 dagen om ons te compenseren, maar dat deden ze niet. We informeerden hen vervolgens dat het contract was beëindigd."

Daar ging de handelsrechtbank dus niet in mee. Het zijn juist de Catalanen die zich schuldig zouden maken aan contractbreuk, luidde het oordeel. Volgens Diario SPORT kiest Barça nu eieren voor zijn geld. De Catalanen willen alsnog de gesprekken met Nike aangaan om de huidige deal op te waarderen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.