Van Basten verdedigt ploegmaat De Bruyne en Doku: 'Hij is een grootheid'

Van Basten verdedigt ploegmaat De Bruyne en Doku: 'Hij is een grootheid'

16 april - 13:22

Marco van Basten is het oneens met de kritiek aan het adres van Erling Haaland. Onder anderen Rafael van der Vaart en Roy Keane lieten zich eerder negatief uit over de techniek van de ploegmaat van Jeremy Doku en Kevin De Bruyne. 

Van der Vaart was totaal niet onder de indruk van Erling Haaland tijdens de kwartfinale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. "Als hij niet scoort, dan heb je er ook niet heel veel aan", zei de analist destijds op Ziggo Sport. De Noorse spits krijgt de laatste tijd sowieso meer kritiek te verwerken. Zo werd hij op Engelse televisie door Keane vergeleken met een 'League Two-speler'.

Van Basten neemt het op voor de spits. "Hij is altijd aanwezig, hij is altijd aanspeelbaar en hij kan ook veel met de bal. Hij is sterk. Je speelt allemaal wel eens een mindere wedstrijd, maar als er één spits levensgevaarlijk is, is hij het wel", springt San Marco tijdens Rondo op de bres voor de Noor.

"Hij is ook een grootheid", gaat de oud-spits verder. "Als je ziet hoe vaak hij gescoord heeft en ook op allerlei manieren, want hij kan goed koppen, goed schieten, hij kan dribbelen, hij is handig in de kleine ruimte en de grote ruimte. Hij is dus overal gevaarlijk."