Vandevoordt die binnenkort naar RB Leipzig vertrekt: Wil in schoonheid afsluiten

Vandevoordt die binnenkort naar RB Leipzig vertrekt: "Wil in schoonheid afsluiten"

12 april - 18:01

Maarten Vandevoordt is in zekere zin al bezig aan zijn 'afscheidstournee' bij KRC Genk. De 22-jarige doelman trekt na dit seizoen richting de Bundesliga, waar hij bij RB Leipzig aan de slag zal gaan. Toch ligt zijn focus voorlopig nog helemaal in Limburg.

KRC Genk pakte de laatste weken zes op zes tegen leider Union Saint-Gilloise en landskampioen Royal Antwerp FC. "Ik denk niet dat er veel veranderd is, maar dat we gewoon zijn blijven vechten voor elkaar en het geloof binnen het team er altijd geweest is", citeert HLN Vandevoordt. "We zijn zelf niet echt verrast. Ik denk dat we de kwaliteiten hebben om dit te doen en nu laten we dat zien."

Nu de achterstand op Union Saint-Gilloise van 23 punten naar slechts 5 punten gegaan is, lijkt de titel lang niet meer ondenkbaar voor KRC Genk. "De titelambities zijn er, maar we bekijken het match per match. We proberen gewoon elke match te winnen en dan zien we wel", zegt Vandevoordt. 

Na het seizoen vertrekt Vandevoordt naar RB Leipzig, dat om en bij de 10 miljoen euro neertelde voor de Belgische belofteninternational. Met zijn transfer is de doelman naar eigen zeggen niet echt bezig. "Goh, eerlijk gezegd dringt het op dit moment nog niet echt door. Ik wil het hier in schoonheid afsluiten en dat gaan we dan ook proberen doen", besluit hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.