Ploegmaat De Bruyne en Doku hikt tegen burnout aan bij Man City: 'Heb rust nodig'

Ploegmaat De Bruyne en Doku hikt tegen burnout aan bij Man City: 'Heb rust nodig'

10 april - 15:44

Rodri heeft Pep Guardiola gevraagd om rust. De ploegmaat van Kevin De Bruyne en Jeremy Doku bij Manchester City is ook dit seizoen een van de spelers met de meeste minuten in het Europese voetbal en dat laat zijn sporen na. 

"Ik heb rust nodig", laat Rodri na het 3-3 gelijkspel tegen Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League optekenen door The Times. "We gaan zien hoe we gaan spreken. Ik moet me aanpassen en meer rust is iets wat we plannen, ja."

Het Britse medium vervolgens in de cijfers van Rodri en kwam tot de conclusie dat de Spanjaard dit seizoen bij de top tien van spelers met meeste minuten voor club en land behoort. Voor Manchester City kwam de middenvelder 3497 minuten in actie, voor Spanje 518. Goed voor een totaal van ruim 4000 minuten. Bruno Fernandes voert de lijst aan. De middenvelder van Manchester United speelde tot dusver 4251 minuten. 

Vorig seizoen speelde Rodri ook veel. Toen kwam zijn totaal uit op 4478 minuten. Na dat seizoen liet Rodri al weten dat zo'n hoge belastbaarheid niet vol te houden was. "Als dit twee of drie seizoenen op rij gebeurt, kan het slecht zijn voor het team. Ik moet oppassen", sprak hij destijds. "Het kan niet altijd zo."