‘Waarom Real Madrid het tegen Manchester City opneemt met gesloten dak’

‘Waarom Real Madrid het tegen Manchester City opneemt met gesloten dak’

9 april - 17:42 Laatste update: 18:16

Real Madrid heeft toestemming gekregen om het dak van het Santiago Bernabéu stadium te sluiten voor de wedstrijd dinsdagavond tegen Manchester City. Dat schrijft The Guardian. Clubs moeten hier toestemming voor krijgen in Europea.

Het volledig vernieuwde stadium heeft een opgetrokken capactiteit van 85000 toeschouwers en ook een dak dat gesloten kan worden. In Spanje mag Real Madrid dit opendoen en sluiten hoe ze willen, maar van UEFA hebben ze hiervoor toestemming nodig. Vier weken geleden kregen ze die toestemming ook al tegen RB Leipzig, die wedstrijd eindigde op 1-1.

Het doel van dit gesloten dak is om het stadion meer te laten galmen en zo meer sfeer te creëren. Pep Guardiola vertelde nog nooit met een gesloten dak te hebben gespeeld, maar de Spaanse coach keek er naar uit: “Ik ben hier al veel geweest, als speler en als coach. Het is altijd speciaal.”

Aan Madrileense zijde nog geen Thibaut Courtois, de doelman is nog steeds geblesseerd. Bij Manchester City zitten Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jeremy Doku wel in de kern.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.