'Na de kus: ex-Spaans bondsvoorzitter Rubiales voor rechter in corruptiezaak'

'Na de kus: ex-Spaans bondsvoorzitter Rubiales voor rechter in corruptiezaak'

9 april - 17:30

Luis Rubiales moet op 29 april voor de Spaanse rechtbank verschijnen om te getuigen in de corruptiezaak rond de toewijzing van de Spaanse supercup. Dat is dinsdag bekendgemaakt. 

Rubiales moest aftreden als voorzitter van de Spaanse voetbalbond, nadat hij speelser Jenni Hermoso op het WK voor vrouwen in augustus een kus op de mond gaf tijdens de medailleceromonie. Vorige week werd hij vanwege de lopende corruptiezaak op het vliegveld van Madrid aangehouden. Na een korte periode werd hij weer vrijgelaten. 

Rubiales verbleef in de Dominicaanse Republiek, terwijl ondertussen meerdere mensen (die ook betrokken zouden zijn bij de zaak) werden gearresteerd. Ook de woning van Rubiales in Granada, en het hoofdkantoor van de Spaanse bond in Madrid zijn doorzocht. 

Bij de toewijzing van de Supercup aan Saudi-Arabië is mogelijk sprake geweest van corruptie, administratieve fraude en witwassen. Saudi-Arabië organiseert het toernooi sinds 2020. op 29 april, om 10.00 uur, moet Rubiales zich verantwoorden tegenover de rechter. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.