Arsenal neemt koppositie over van Liverpool mede door doelpunt van Trossard

Arsenal neemt koppositie over van Liverpool mede door doelpunt van Trossard

6 april - 21:19

Arsenal is de nieuwe koploper van de Premier League. The Gunners kenden geen problemen met het Brighton & Hove Albion van Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht) Het werd 0-3 voor de ploeg van Mikel Arteta. Ook Rode Duivel Leandro Trossard wist te scoren.

De strijd om de Premier League-titel is dit seizoen ongekend spannend. Arsenal is samen met Liverpool en Manchester City verwikkeld in een hete strijd om de absolute hoofdprijs. Manchester City wist eerder op de dag met 2-4 te winnen bij Crystal Palace en klom daardoor over Arsenal heen. Bij City was Kevin De Bruyne de Man van de Match. The Gunners wisten op voorhand dat er ze bij een overwinning de eerste plaats over konden nemen van Liverpool, dat het morgen opneemt tegen Manchester United. Arteta en co. faalden niet.

Sterke partij Verbruggen
Bij Brighton begon Verbruggen in de basis. Vooral het optreden van de Oranje-doelman bleef niet onopgemerkt. Al vroeg in het duel kregen Gabriel Jesus en Bukayo Saka flinke kansen. Vooral bij de inzet van de Braziliaan redde Verbruggen uitstekend. Na ongeveer een half uur was het alsnog raak voor The Gunners. Tariq Lamptey beging een overtreding op Jesus en nadat ook de VAR er naar keek ging de bal op de stip. Verbruggen kon niet voorkomen dat Saka zijn ploeg op 0-1 zette. Daarmee bepaalde hij direct ook de ruststand.

Doelpunt Trossard
Na rust kwam Brighton goed uit de kleedkamer, maar Arsenal is nooit écht in de problemen gekomen. De ploeg van Arteta wist na een uur spelen de score te verdubbelen. Kai Havertz scoorde na goed voorbereidend werk van Jorginho. De 0-2 kwam Brighton, ondanks dat manager Roberto De Zerbi er met wissels nog verandering in probeerde te brengen, niet meer te boven. In de slotfase deed ook invaller Leandro Trossard nog een duit in het zakje. De Rode Duivel maakte er met een slim balletje 0-3 van.

Arsenal is door deze zege in ieder geval één dag de koploper van de Premier League. The Gunners hebben 31 duels gespeeld en daarin 71 punten verzameld. Liverpool neemt het morgen in Manchester op tegen United en heeft op dit moment 70 punten uit 30 duels. Manchester City staat derde met 70 punten uit 31 duels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.