Lierse verzekert zich van behoud na makkelijke overwinning tegen Club NXT

6 april - 18:30
1

Lierse heeft zich in de Challenger Pro League weten verzekeren van het behoud. In eigen huis kende het weinig moeite met een stevig verzwakt Club NXT en wist het met 3-1 te winnen.

Het werd een wedstrijd die er nooit één was voor Lierse. De Pallieters hadden het nooit echt lastig tegen een zeer jong Club NXT, dat geen beroep kon doen op sterkhouders Seys, Barbera, Homma én Talbi.

Het enige gevaar kwam van Lierse, de doelpunten in de eerste helft ook. Na enkele kansen was het Sow die voor de openingstreffer wist te zorgen. Het werd nog mooier voor de thuispoeg toen Lierse hun voorsprong nog voor het halfuur verdubbelde. Schouterden profiteerde handig van slordigheid in de Brugse verdediging en benutte dit perfect.

De tweede helft begon enigszins chaotisch, maar Lierse had de klus voor het uur al geklaard. Een prachtige actie van Kireev verzegelde de overwinning voor de thuisploeg. Hij slalomde door de zestienmeter en schoot koelbloedig in de korte hoek.

Met die derde was alle spanning uit de partij helemaal weg ,al wist Club NXT in het slot via Lenn De Smet toch nog te scoren. Het bleef 3-1, waardoor Lierse zeker is van behoud in de CPL.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.