Eden Hazard krijgt nominatie Premier League Hall of Fame

Eden Hazard krijgt nominatie Premier League Hall of Fame

25 maart - 14:07
5

Eden Hazard heeft een nominatie op zak voor de Premier League Hall of Fame. De voormalige smaakmaker van Chelsea FC is opgenomen in een lijst van vijftien legendes uit de Engelse competitie die kans maken op een plaats in de prestigieuze eregalerij.

Het zijn de fans die in een stemming tot maandag 8 april kunnen bepalen welke twee spelers uit de lijst van vijftien worden opgenomen in de Hall of Fame. Twee weken later, op 22 april, worden hun namen bekendgemaakt. De Hall of Fame is voorbehouden aan de grootste namen uit de geschiedenis van de Premier League, die in 1992 van start ging.

De Hall of Fame bestaat vandaag uit 22 legenden. Twintig spelers en ook oud-managers Alex Ferguson en Arsène Wenger. Vincent Kompany, de voormalige aanvoerder van Manchester City, werd in 2022 gekozen en is tot dusver de enige Belg in het selecte gezelschap. Maandag werd voormalig linksachter Ashley Cole (ex-Chelsea en Arsenal) als eerste van het jaar 2024 toegevoegd.

Hazard speelde tussen 2012 en 2019 voor Chelsea. Hij werd in Londen onder andere twee keer landskampioen en werd in het seizoen 2014-2015 uitgeroepen tot Premier League Speler van het Jaar. In totaal was de oudste Hazard goed voor 85 doelpunten in 245 PL-wedstrijden voor de Blues.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.