Guardiola haalt slag thuis met niet-selectie De Bruyne: Ik ben Tedesco dankbaar

Guardiola haalt slag thuis met niet-selectie De Bruyne: "Ik ben Tedesco dankbaar"

15 maart - 16:10
5

Kevin De Bruyne zal zich komende week niet melden bij de nationale ploeg. De spelmaker is niet volledig fit en blijft daarom in Manchester om te revalideren. De kwartfinale van de FA Cup tegen Newcastle United van dit weekend is uiteraard ook geen optie, legde Pep Guardiola uit op zijn perspraatje. 

Donderdag maakte Domenico Tedesco zijn selectie bekend voor de komende oefeninterlands tegen Ierland en Engeland. Op De Bruyne kan hij daarbij niet rekenen. Guardiola verklaart hoe dat komt. "Hij is nog niet klaar. Hij speelde op Anfield al met enkele kwaaltjes, al gaat het wel beter", brengt de Spanjaard een update over de fysieke toestand van zijn sterspeler.

Guardiola heeft dan ook de telefoon genomen en het nummer van Tedesco ingetoetst. "We hebben overlegd met de Belgische bondscoach, Domenico Tedesco, en hij beslist uiteraard", klinkt het. Uiteindelijk ontbrak de naam van De Bruyne dus in de selectie. "Daarom ben ik hem (Tedesco, nvdr.) dankbaar. Nu kan Kevin goed herstellen, zodat hij klaar is voor het laatste deel van het seizoen."