Cuypers verklaart zijn keuze om KAA Gent te verlaten: Behoefte aan verandering

Cuypers verklaart zijn keuze om KAA Gent te verlaten: "Behoefte aan verandering"

26 februari - 21:33
6

Hugo Cuypers liet deze winter KAA Gent achter voor een avontuur in de Verenigde Staten. De aanvaller werd officieel verwelkomd door de Amerikaanse club Chicago Fire en nam de tijd om zijn motivatie voor overgang toe te lichten.

Voor Cuypers betekende de overgang naar Chicago Fire financieel gezien een aanzienlijke vooruitgang. Met de Major League Soccer (MLS) in volle opmars bood deze stap hem een gouden kans op dat vlak. "Het was iets waar ik al een paar jaar geleden aan dacht en erg leuk zou vinden", merkte hij op.

"Toen de mogelijkheid zich deze winter voordeed, was het voor mij een weloverwogen beslissing. Ik geloof dat de competitie groeit, dat is voor iedereen zichtbaar. Bovendien sluit de speelstijl van de competitie goed aan bij de mijne", voegde de spits eraan toe.

Cuypers voelde de drang naar een nieuwe omgeving en lonk naar het buitenland. "Ik ben op een punt in mijn carrière beland waar ik behoefte heb aan verandering van omgeving. Bovendien zie ik nog ruimte voor persoonlijke groei, en ik geloof dat ik bij Chicago Fire nog verder kan ontwikkelen. De inspanningen die hier worden geleverd om de club te verbeteren zijn enorm."

De spits overwoog al in de zomer een vertrek. "Er waren in de zomer een paar opties, maar voor een transfer moeten alle partijen het eens zijn, wat destijds niet het geval was. Deze winter deed zich echter wel een kans voor", besloot Cuypers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.