OFFICIEEL: Voormalig Frans jeugdinternational Guessand naar Eredivisie

OFFICIEEL: Voormalig Frans jeugdinternational Guessand naar Eredivisie

19 januari - 13:49

FC Volendam heeft Axel Guessand officieel gepresenteerd als de nieuwste winteraanwinst. De Fransman komt voor een half jaar op huurbasis over van het Italiaanse Udinese. De negentienjarige Guessand maakte zijn debuut al in de Serie A.

Volendam en Udinese hebben tegelijkertijd ook een samenwerking aangekondigd. Meerdere spelers van de Italiaanse club zullen Guessand achterna gaan richting het Vissersdorp. Directeur Frans ten Berge is erg blij met de samenwerking. "Dergelijke samenwerkingen zijn voor zowel onze club, als Udinese een win-winsituatie. De huurtransfer van Axel Guessand is daar het eerste product uit een hopelijk vruchtbare samenwerking."

De negentienjarige Guessand heeft nog een contract tot 2027 bij Udinese, maar trekt dus tijdelijk naar Volendam. Als welkome versterking van de defensie heeft de Fransman maar één taak: Volendam in de Eredivisie houden. Guessand werd door Udinese in 2022 overgenomen van het Franse AS Nancy, waarvoor hij ook tweemaal in actie kwam in de Ligue 2.

In Volendam hoopt Guessand weer regelmatig aan speeltijd te komen. De Franse verdediger maakte in juni zijn debuut voor Udinese in de thuiswedstrijd tegen Juventus. Na zijn eerste minuten in het eerste kon hij geen basisplaats veroveren. Dit seizoen kwam hij in drie officiële duels in actie voor Udinese, waarvan twee in de beker en één keer in de competitie. In totaal waren dit 164 speelminuten.