Ondanks afgekeurde goal van Muja doet Albanië reuzezaak in strijd om EK-ticket

Ondanks afgekeurde goal van Muja doet Albanië reuzezaak in strijd om EK-ticket

13-10-2023 13:45
2

Albanië lijkt hard op weg naar de tweede EK-deelname uit haar geschiedenis. Donderdagavond zette het rechtstreekse concurrent Tsjechië weg met duidelijke 3-0-cijfers, waardoor het riant aan kop gaat van haar poule. Zelfs een afgekeurd doelpunt van Arbnor Muja (Royal Antwerp FC) kon de pret niet drukken.

Albanië dook het belangrijke thuisduel met de Tsjechen in als trotse leider van groep E, met tien punten uit vijf matchen. Anderhalf uur later ziet de situatie er nóg rooskleuriger uit. Dankzij een doelpunt van Jasir Asari en een tweeklapper van Taulant Sefiri zat de thuisploeg een hele wedstrijd lang in een zetel. Muja mocht na een tiental minuten in de tweede helft invallen. De vleugelaanvaller van Antwerp scoorde ook, maar die treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

Gelukkig voor zijn land zou dat niet meer dan een voetnoot blijken. Albanië is nu dertien punten rijk en dat zijn er toch al vijf meer dan Tsjechië. Met nog twee speeldagen te gaan oogt dat aantrekkelijk, al hebben de Tsjechen wel nog één duel te goed. Overigens staat Polen tweede in de groep, met negen punten uit zes duels (evenveel als Albanië). Ook Moldavië doet nog mee om de knikkers. Dat land heeft net als Tsjechië acht op vijftien.