'Vanhaezebrouck moet nog even op Hong wachten, mag nog niet naar Gent'

'Vanhaezebrouck moet nog even op Hong wachten, mag nog niet naar Gent'

10-10-2023 08:05 Laatste update: 08:11
14

KAA Gent moet het nog langer zonder Hyun-seok Hong stellen. De Zuid-Koreaan won onlangs de Asian Games en ontliep hierdoor de legerdienst. Echter, de middenvelder is opnieuw opgeroepen voor vriendschappelijke interlands, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Zuid-Korea versloeg Japan afgelopen zaterdag met 2-1 en won daarmee voor de derde keer op rij de Asian Games. Door deze overwinning kregen de spelers vrijstelling van militaire dienst.

Hoewel de Asian Games net zijn afgelopen, staat Hyun-seok Hong met Zuid-Korea alweer voor twee nieuwe interlands: tegen Tunesië en Vietnam. De eerste match tegen Tunesië is aanstaande vrijdag, en de wedstrijd tegen Vietnam staat gepland voor volgende week dinsdag. KAA Gent moet daardoor nog langer op Hong wachten. 

Hong moest KAA Gent verlaten om deel te nemen aan de Asian Games, juist op een moment dat hij erg belangrijk was voor het team van trainer Hein Vanhaezebrouck. Hong wist in de eerste 5 Jupiler Pro League-wedstrijden 2 doelpunten te maken en gaf ook 2 assists.