Vormer (ex-Club Brugge) over “grote bek” van Lang: “Hartstikke lieve jongen”

Vormer (ex-Club Brugge) over “grote bek” van Lang: “Hartstikke lieve jongen”

07-10-2023 13:00
7

Noa Lang doet het schitterend in Eindhoven. De dribbelkont maakte afgelopen zomer de overstap van Club Brugge naar PSV en daar lijkt Lang zich best goed te voelen. Een Noa Lang die zich goed in zijn vel voelt, is merkbaar op het veld. De voormalige aanvaller van Club Brugge speelde de pannen van het dak tegen Sevilla in de Champions League. 

Ruud Vormer, voormalig teamgenoot van Lang bij Club Brugge, is allesbehalve verbaasd dat zijn landgenoot het zo goed doet bij PSV. “Die kleine heeft veel kwaliteiten. In Brugge heeft hij echt stappen gezet in zijn mentaliteit en qua meeverdedigen. Hij is een stuk volwassener geworden”, klinkt het bij Vormer in Het Nieuwsblad. “In België moesten ze eerst wel even aan hem wennen, want hij heeft natuurlijk altijd meteen een grote bek. Maar hij ging al heel snel presteren en dan word je ook geaccepteerd.”

Lang is een kleurrijk figuur. Dat valt niet te ontkennen. Het verbaasd dan ook niemand dat de vleugelspeler naast zijn dribbels ook tijd vindt om een nummer te maken. De tonen van Noano 7K gaan viraal en ook Vormer had het deuntje al eens gehoord. “Zo’n nummertje opnemen hoort ook bij Noa. Die jongen is heel toegewijd aan zijn sport, maar vindt muziek maken ook leuk. Als dat naast elkaar kan, is dat toch alleen maar mooi”, gelooft Vormer.

“Hij heeft ook een klein hartje. Die kleine is een hartstikke lieve jongen. In Brugge kwam hij veel bij ons over de vloer. Dan ging hij spelen met de kinderen en de hond. We hebben nog steeds goed contact. Binnenkort ga ik een wedstrijdje kijken in Eindhoven.”