Eerlijkheid bij Real Madrid: 'Ik dacht dat Mbappé zou komen, we spraken erover'

Eerlijkheid bij Real Madrid: 'Ik dacht dat Mbappé zou komen, we spraken erover'

06-09-2023 12:26

Real Madrid-verdediger Dani Carvajal dacht dat De Koninklijke zich afgelopen zomer zou versterken met Kylian Mbappé. De Fransman was onderwerp van gesprek in de Real-kleedkamer.

Het verhaal is bekend: Mbappé weigerde te verlengen bij Paris Saint-Germain en lag op ramkoers met de Parijzenaren. Een verkoop leek de enige oplossing, tot beide partijen weer tot elkaar kwamen. Carvajal erkent dat de mogelijke komst van Mbappé besproken is tussen de spelers van Real. "Ik zou liegen als ik zeg dat het niet zo is. Tijdens de voorbereiding waren er allerlei verschillende gedachtes: ik denk dat hij komt, ik denk dat hij niet komt...", vertelt Carval op een persmoment van de Spaanse nationale ploeg, opgetekend door Relevo.

"Ik dacht dat hij zou komen", is Carvajal goudeerlijk. "Op het moment dat hij niet met PSG op tournee ging naar Japan... Real is denk ik de club waar hij naartoe had willen gaan. Toen hij buiten de selectie werd gehouden voor de tournee, zagen we onze kansen afnemen. Het zag ernaar uit dat hij niet meer zou komen." Wanneer PSG bekendmaakte dat Mbappé niet af zou reizen naar Japan, probeerde Al Hilal hem voor 700 miljoen euro te overtuigen van een project in Saudi-Arabië. Real was vanaf dat moment uit beeld.