'Voormalig Club Brugge-middenvelder Amrabat wil alleen naar Man United'

'Voormalig Club Brugge-middenvelder Amrabat wil alleen naar Man United'

01-09-2023 11:18
3

Sofyan Amrabat is glashelder geweest tegen zijn club Fiorentina, hij wil alleen naar Manchester United. Donderdagnacht kwam het nieuws naar buiten dat Fulham de deal wilde kapen. De Londenaren boden dertig miljoen euro om Amrabat direct over te nemen, maar de Marokkaans international wil onder geen beding naar Craven Cottage.

De middenvelder wacht al de hele zomer op een akkoord tussen zijn huidige club Fiorentina en zijn droomclub Manchester United. Het laatste bod van de Engelse clubleiding zou zijn afgewezen, maar de club van manager Erik ten Hag is bezig met een volgende bieding. Inmiddels staat er, volgens Manchester Evening News, een privévliegtuig klaar op het vliegveld van Florence om Amrabat vrijdagmiddag naar Manchester te brengen.

Amrabat werd de laatste wedstrijden al buiten de selectie van Fiorentina gehouden, vanwege de transferperikelen rond zijn persoon. Vanwege de Financial Fair Play is het voor Manchester United niet mogelijk om Amrabat te kopen, dus ligt er een huurconstructie op tafel. Fiorentina wil daar koste wat kost een (verplichte) optie tot koop bij. De hoogte van die optie wordt nu besproken.

Amrabat kwam tijdens het seizoen 2018-2019 uit voor Club Brugge in de Jupiler Pro League. Daarna werd Amrabat verhuurd aan Hellas Verona dat de middenvelder ook definitief overnam van Blauw-zwart.