Clement en co slaan aanval van Lille af in de stand: Eerder goede zaak gedaan

Clement en co slaan aanval van Lille af in de stand: "Eerder goede zaak gedaan"

14-05-2023 22:16
1

AS Monaco heeft haar vierde stek in de Ligue 1 verdedigd. Tegen Lille OSC, het nummer vijf uit de stand, hield het een brilscore op het bord. Zo blijft de kloof tussen beide ploegen op vijf punten. Philippe Clement kan daar best mee leven.

"Ik zou zeggen dat dit eerder een goede zaak is", reageert onze landgenoot op de website van Monaco. Het was hinken op twee gedachten, geeft hij toe. "We hebben deze wedstrijd gespeeld met het doel om te winnen, maar het was vooral cruciaal om niet te verliezen", vat Clement zijn gedachtegang treffend samen. Monaco moest bovendien een waslijst aan spelers missen.

Desondanks werkten de Monegasken een "zeer serieuze partij" af, deelt Clement een compliment uit aan zijn jongens. "Tegen een ploeg die haar tegenstander tot veel moeilijkheden brengt", gaat hij verder. Lille creëerde dan ook enkele uitstekende kansen. "Daarom ben ik tevreden met de prestatie van mijn spelers."

Tot slot nog een opmerkelijke vaststelling: door waternood in de regio mocht Monaco het veld niet sproeien voor aanvang van de wedstrijd. Dat liet zich voelen in het spel. "Jammer genoeg ging dat niet, nochtans had ik liever ons vertrouwen spel gespeeld, met meer snelheid", vertelt Clement daar nog over.