Vier discipelen van Kompany halen 'Team of the Season', geen Benson of Zaroury

Vier discipelen van Kompany halen 'Team of the Season', geen Benson of Zaroury

23-04-2023 22:35

Burnley FC is al even zeker van promotie naar de Premier League en stormt ook af op de titel. De dominantie van de troepen van Vincent Kompany is ook op het gala van 'The EFL Awards' in de verf gezet. Liefst vier spelers schopten het tot het 'Team of the Season'.

Hoewel er nog twee of drie speeldagen op het programma staan voor de ploegen uit de Championship, heeft de organisatie toch al tijd voor een prijzenavond. Het zal niemand verbazen dat Burnley daarin de grote slokop is geworden. Met rechtsachter Connor Roberts, linksachter Ian Maatsen, centrale middenvelder Josh Brownhill en linkermiddenvelder Nathan Tella hebben vier leerlingen van Kompany de beste elf gehaald.

Burnley dankt haar successen ook in grote mate aan enkele spelers die uit de Jupiler Pro League zijn overgekomen, zoals Manuel Benson, Josh Cullen of Anass Zaroury. Zij hebben echter geen individuele erkenning gekregen. Overigens kan de avond nog mooier worden voor Burnley, want Bronwhill maakt ook kans op de eretitel van 'Speler van het Jaar'. Hij krijgt concurrentie van Chuba Akpom (Middlesbrough) en Victor Gyokeres (Coventry City).