Bayern niet gediend van racisme naar Upamecano: 'Hele club staat achter je, Upa!'

Bayern niet gediend van racisme naar Upamecano: 'Hele club staat achter je, Upa!'

12-04-2023 17:45 Laatste update: 17:51
58

Bayern München heeft de racistische beledigingen naar Dayot Upamecano aan de kaak gesteld. Na het duel met Manchester City kreeg de Bayern-verdediger op zijn sociale media-kanalen met haat te maken, waarop zijn club heeft gereageerd. 

Onder de nieuwste Instagram post van Upamecano staat er een opmerkelijke hoeveelheid aan racistische en denigrerende opmerkingen over de Fransman. Zo worden er apenkoppen gereageerd, wordt de verdediger meerdere keren beledigd met het n-woord en schrijven er meerdere mensen: 'Ga gewoon terug naar Afrika'. Bayern reageert onder hetzelfde bericht op de haat die Upamecano ontvangt. 'Wij allen bij Bayern veroordelen racisme in de sterkst mogelijke bewoordingen! De hele club staat achter je, Upa!' Over verdere vervolgacties van de club is nog niets bekend.

Upamecano speelde een ongelukkige Champions League-wedstrijd tegen City, toen Bayern met 3-0 van de mat werd geveegd. De Frans international maakte een onzekere indruk bij de 2-0 van de Engelsen en maakte veel foutjes tijdens het duel. De return vindt over een week in Beieren plaats. De teams treffen elkaar dan om 21.00 uur in de Allianz Arena.