Anderlecht houdt portefeuille dicht: "Daarin knippen is logisch"

10 januari om 13:44

Anderlecht wil in de komende maanden besparen. Zo wordt dure vogel Hendrik Van Crombrugge naar de uitgang geduwd. Arbeidseconoom Stijn Baert vindt dat ondanks de positieve jaarrekening niet ongewoon. 

"Er wordt nu over winst gesproken, maar het is geen garantie dat die er volgend jaar opnieuw is", geeft Baert aan bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet omdat er nu een keer een jaarrekening met winst wordt ingediend, dat de club al écht aan de beterhand is. Dat moet structureel zijn, en dus niet afhankelijk van een eenmalige injectie."

Anderlecht hoopt nu Van Crombrugge te lozen, maar ook de contracten van Wesley Hoedt en Adrien Trebel wegen door. "Die lonen vormen een hoog percentage van hun uitgaven. Daarin knippen is logisch. Ze werken via een helder vijfjarenprogramma onder het huidig management, in tegenstelling tot de chaos uit het recente verleden, en het is nu hopen op die extra versnelling. Al lijkt dat snijden in de loonlast eerder op een kleine vertraging."

Trebel is bij Anderlecht de absolute grootverdiener met 2,7 miljoen euro per jaar, maar zijn contract loopt sowieso af in de zomer. Van Crombrugge verdient ongeveer 1,6 miljoen en Hoedt heeft getekend aan 1,2 miljoen euro per jaar.