'Southgate schrapt Grealish en Maguire bij Engeland voor EK'

'Engeland laat Grealish en Maguire thuis voor EK in Duitsland'

6 juni om 17:35
Laatste update: 6 juni om 18:44

Jack Grealish en Harry Maguire gaan niet met Engeland naar het EK. Bondscoach Gareth Southgate zal het duo net als James Maddison, James Trafford, Jarell Quansah en Curtis Jones laten afvallen.

Grealish en Maguire kunnen EK-deelname op hun buik schrijven, weten Engelse media. De spelers van respectievelijk Manchester City en Manchester United zijn twee van de zeven spelers die nog moeten afvallen. De kans is levensgroot dat Maddison (Tottenham Hotspur), Trafford (Burnley), Quansah en Jones (beiden Liverpool) ook bij dat zevental horen.

Grealish (28) heeft een mager seizoen achter de rug bij Manchester City. In 36 wedstrijden was hij drie keer trefzeker. Op het EK in 2021 was de vleugelaanvaller nog van grote waarde voor The Three Lions. Maguire was er toen ook bij. Maar de verdediger van Manchester United kwam sinds april niet meer in actie en moet het EK definitief aan zich voorbij laten gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.