Titelhouder Italië maakt EK-selectie bekend

Titelhouder Italië maakt EK-selectie bekend: Spalletti stelt drietal teleur

6 juni om 19:34

De selectie van Italië voor het EK is bekend. Bondscoach Luciano Spalletti moest nog drie spelers teleurstellen om zijn keurkorps terug te brengen tot 26 man. Riccardo Orsolini (Bologna), Ivan Provedel (Lazio) en Samuele Ricci (Torino) overleefden de schifting niet.

Uit de dertigkoppige voorselectie vielen eerder al Francesco Acerbi en Giorgio Scalvini af met blessures. Spalletti besloot daarop Federico Gatti bij de groep te halen en de Juventus-mandekker maakt nu ook deel uit van de definitieve selectie.

Lazio-keeper Provedel kampte in de laatste weken van het seizoen met een enkelblessure en dat lijkt hem nu op te breken. Gianluigi Donnarumma, Alex Meret en Guglielmo Vicario krijgen de voorkeur onder de lat. Orsolini kreeg nog speeltijd in de oefeninterland tegen Turkije (0-0), maar kon daarin geen potten breken. Van Ricci was al duidelijk dat hij vooral als back-up diende.

Grote namen die deze zomer ontbreken bij Italië zijn Lazio-spits Ciro Immobile en de in Qatar actieve spelmaker Marco Verratti. Voor hen was het al even duidelijk dat ze hun zomervakantie konden boeken. Ook Manuel Locatelli en Nicolo Zaniolo zijn niet nodig.

Riccardo Calafiori is wel opgeroepen. De verdediger beleefde een droomseizoen met Bologna en het sprookje krijgt nu een vervolg. Hij wacht nog op zijn interlanddebuut.

Italië is deze zomer de titelverdediger in Duitsland. La Squadra Azzurra zit met Spanje, Kroatië en Albanië in de potentiële poule des doods.