Buitenlandse media over Rode Duivels: De Bruyne beslissend, Sporting opgelet

Buitenlandse media over Rode Duivels: 'De Bruyne beslissend, Sporting opgelet'

6 juni om 08:30
Laatste update: 6 juni om 08:47

De Rode Duivels oefenden tegen Montenegro (2-0 winst). In het buitenland werd ook gekeken naar de match. Engelse, Roemeense en Portugese media schreven erover. VoetbalPrimeur.be zette het op een rijtje.

100e duel voor De Bruyne
In Engeland werd Kevin De Bruyne gezien. 'Kevin De Bruyne scoorde in zijn 100ste interland voor België en stuurde zijn land op weg naar een 2-0 overwinning op Montenegro in Brussel in de eerste van twee vriendschappelijke wedstrijden voordat ze naar het Europees Kampioenschap gaan', schreef The Guardian.

De Bruyne beslissend
Roemenië is een tegenstander op het EK en het ontging het Roemeense Sport dan ook niet dat De Bruyne een rol van betekenis speelde. 'Wat deed België, onze EURO-tegenstander, in de eerste opwarmwedstrijd van de maand? Kevin De Bruyne was beslissend', pende Sport.

Trossard trefzeker
Ook Leandro Trossard, die deel uitmaakt van de selectie van Arsenal, kreeg aandacht. 'Leandro Trossard scoorde een strafschop met de laatste trap van de wedstrijd en verdubbelde de score', aldus The Guardian.

Sporting opgelet
In Portugal werd er vooral gelet op RSC Anderlecht-verdediger Zeno Debast. 'Sporting opgelet', kopte het Portugese Maisfutebol. De Portugezen merkten op dat de verdediger, die mogelijk komend seizoen bij Sporting Lissabon in de defensie staat, op het veld stond. 'Zeno Debast, een centrale verdediger die wordt aangewezen als mogelijke versterking voor Sporting, was starter bij de thuisploeg en speelde zelfs de 90 minuten mee.'

Laatste oefenmatch
De Rode Duivels oefenen nog eenmaal in aanloop naar het EK. Op zaterdagavond is Luxemburg de tegenstander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.