Peter Vandenbempt vond penaltymoment zielig en reactie Tedesco opmerkelijk

Vandenbempt vond discussie om penalty 'een beetje triest en zielig'

6 juni om 07:20
Laatste update: 6 juni om 07:21

De Rode Duivels wonnen in aanloop naar het EK van Montenegro (2-0). Toch blijft er bij Peter Vandenbempt een nasmaak hangen. De analist besprak het penaltymoment.

De analist zag de Rode Duivels in discussie over wie de penalty zou nemen in de laatste minuten van het oefenduel. 'In de laatste minuten van een oefenmatch wat staan discussiëren over een strafschop ... Het was duidelijk dat Trossard eerste stond op de lijst, maar toch bleven Doku en Openda kibbelen', schreef Vandenbempt op Sporza.

Vandenbempt vond de reactie van de bondscoach op het voorval opmerkelijk. 'Ik vond dat een beetje triest en zielig. Het zorgt ook voor onnodige negativiteit op het einde van de avond. Daarom vond ik de reactie van de bondscoach ook wat vreemd - hij vond die discussie net goed, omdat het toont dat iedereen wil scoren. Dat moet de eerste trainer zijn die blij is met een ruzietje', aldus de analist.

De Rode Duivels voetballen aankomende zaterdagavond tegen Luxemburg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.