Handige tips om jouw pronostiek of scorito te winnen

Handige tips om iedereen te kloppen bij jouw pronostiek of scorito voor Euro 2024

6 juni om 09:20
Laatste update: 6 juni om 09:20

Euro 2024 staat op de drempel. De voetbalverslaafden onder ons kijken reikhalzend uit naar tactische verschuivingen, flitsende acties en onvergetelijke kantelpunten. Anderen zijn dan weer vooral opgewonden vanwege hun ... EK-pronostiek of scorito! VoetbalPrimeur.be begrijpt dat volledig en legt je enkele handige tips voor om al jouw vrienden, familie en/of collega's een neus te zetten.

Geduld loont
Vul je prono niet te vroeg in. Integendeel, durf zo lang mogelijk te wachten. In aanloop naar een groot toernooi kan er immers veel mislopen. Wie weet, valt die ene bepalende speler wel net enkele dagen voor de start uit. Of breekt er een rel uit bij een bepaald land waardoor de sfeer in die spelersgroep naar de haaien is. Laat je niet opjagen.

De gokkantoren
Je hoeft zeker niet al het werk zelf te doen. Een half leger aan gokkantoren en statistiekenbureaus leeft net als jij al maanden toe naar dit EK. Hun odds rangschikken de grootste kanshebbers op eindwinst van hoog naar laag, ideaal voor zij die het spelletje niet dag in dag uit volgen. Volgens de meeste voorspellingen is Engeland topfavoriet, met Frankrijk in het kielzog. Ook gastland Duitsland, Portugal en Spanje vallen niet te onderschatten.

De zwakke broertjes
Weten wie de favorieten zijn, is één zaak, de kleinere goden herkennen is een andere. Sommige landen lijken op voorhand al een vogel voor de kat. Erg geschikt om bij hen telkens een nederlaag te laten optekenen. De FIFA-ranking vormt een handige leidraad. Van de 24 EK-deelnemers staat debutant Georgië (niet toevallig) het laagst. Ook Albanië, Slovenië, Slowakije en Roemenië staan buiten de top-40 van de wereld. Twee van die ploegen zijn overigens tegenstander van ... onze Rode Duivels.

Spektakel
Niet enkel de winnaar van elk duel is van belang, ook de precieze uitslag kan kostbare punten opleveren. Hoe kan je nu weten bij welke ploegen je een spectaculairdere score moet invullen en waar je het beter houdt op een 0-0'etje? Het doelpuntensaldo uit de kwalificatiefase kan je een stuk wijzer maken. Zo vielen de meeste goals in de wedstrijden van Portugal (38), Zwitserland (33), Frankrijk (32), Denemarken (29), Slovenië (29), Engeland (26) en ook België (26). Landen als Roemenië (21), Turkije (21), Tsjechië (18), Kroatië (17) en Albanië (16) bieden dan weer heel wat minder vertier.

Lees/luister je in
In deze media-tijden vliegen de artikels, video's, opinies en podcasts ons om de oren. Cruciale info voor jouw pronostiek is slechts één klik of swipe verwijderd. Uiteraard zit je bij VoetbalPrimeur.be perfect gebeiteld. Al het EK-nieuws lees je bij ons heet van de naald, er is een handige liveblog, je kan meldingen ontvangen via WhatsApp en ook onze gloednieuwe podcast 'Bestemming Berlijn' is een aanrader. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.