Domenico Tedesco reageerde mild op penaltydiscussie aan einde oefenduel

Tedesco mild na penaltydiscussie: ''Het is zelfs gezond en goed''

6 juni om 07:40
Laatste update: 6 juni om 08:06

Domenico Tedesco zag Jeremy Doku, Loïs Openda en Leandro Trossard discussiëren over een penalty aan het einde van het oefenduel met Montenegro (2-0 winst). De bondscoach liet zich uit over dat moment na afloop van de wedstrijd.

Doku wilde de strafschop nemen, maar daar waren Openda en Trossard het niet mee eens. Zij wilden ook de penalty nemen. Tedesco blaast het moment niet op en blijft mild.''Het is zelfs gezond en goed. Het is normaal dat je de bal wilt om een penalty te scoren'', vertelde de bondscoach volgens Sporza.

Tedesco sprak ook over wie de penalty eigenlijk had moeten nemen, maar had tegelijkertijd begrip voor de spelers. ''Voor elke wedstrijd schrijven we op wie de strafschoppen neemt. Of Trossard nu op 1 stond? Dat kan ik me niet herinneren. Zes wissels doorvoeren zorgt soms voor problemen'', zei Tedesco.

Op 17 juni is het al zover, want dan voetballen de Rode Duivels tegen Slowakije. Eerst volgt echter het oefenduel tegen Luxemburg aanstaande zaterdagavond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.