'Barcelona gaat voor Spaans international Merino'

'Barcelona hakt knoop door en gaat voor Spaans international als controleur'

6 juni om 22:10
Laatste update: 6 juni om 22:26

Mikel Merino moet de nieuwe controleur van FC Barcelona worden. De 27-jarige Spaanse international geldt als de topprioriteit van de Catalanen op de zomerse transfermarkt, meldt Diario SPORT.

Barça is er nog altijd niet in geslaagd om het vertrek van Sergio Busquets adequaat op te vangen. Oriol Romeu voldoet niet en Andreas Christensen bleek vooral een tijdelijke oplossing. De nummer twee van La Liga wil daarom koste wat kost een nieuwe middenvelder aantrekken. In de wandelgangen kwamen de afgelopen maanden tal van namen voorbij, van Joshua Kimmich tot Mats Wieffer.

Volgens SPORT is de keuze gevallen op Merino, steunpilaar van Real Sociedad. Hij past perfect in de profielschets en heeft flink wat ervaring. Ook de financiële problemen van de club spelen een grote rol. Doordat Merino nog maar een contract tot medio 2025 heeft, verwachten de Catalanen hem voor 25 miljoen euro plus bonussen over te kunnen nemen. Zodra Barça genoeg ruimte heeft gecreëerd in het budget, willen ze vol voor Merino gaan.

Overigens zouden Pablo Torre en Mika Faye eventueel als wisselgeld kunnen dienen. Real Sociedad toont namelijk interesse in de Barça-talenten, weet de sportkrant. Het kan nog wel even duren voordat Barcelona spijkers met koppen kan slaan. Merino wil zich eerst focussen op het EK met Spanje. Het is wel duidelijk dat hij een transfer naar Barcelona ziet zitten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.