Laporta over Mbappé naar Real

Laporta wijst naar filosofie Barcelona en La Masia: 'Het contracteren van Mbappé?'

4 juni om 23:47

Joan Laporta heeft gereageerd op de transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid. De preses van aartsrivaal FC Barcelona 'vertrouwt meer op de filosofie' van de Catalanen.

FC Barcelona zag Real Madrid in één week de Champions League winnen én Mbappé contracteren. Mundo Deportivo vraagt Laporta naar zijn mening over de komst van de Fransman naar de Primera División. "Het contracteren van Mbappé? Ik vertrouw meer op de filosofie van Barça, namelijk vertrouwen op La Masía (de jeugdopleiding van FC Barcelona, red.)", aldus de preses.

"We kunnen in Europa kunnen concurreren met een ploeg bestaande uit heel veel jeugd", vervolgt Laporta, die veel vertrouwen heeft in kersvers Barça-trainer Hansi Flick. "Dat is wat Flick op ons ​​overbrengt en wat we denken. We hebben een ploeg die kan concurreren in Spanje en in Europa met kansen op succes."

Barça moet de laatste jaren noodgedwongen een beroep doen op de jeugd door de financiële staat van de club. Toch kwamen er ook spelers voor grote bedragen naar de club. Denk aan de komst van Vitor Roque voor veertig miljoen euro, Raphina voor 58 miljoen euro, Jules Koundé voor vijftig miljoen euro en Robert Lewandowski voor 45 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.