René Vandereycken vindt dat middenvelder Vanaken bij Rode Duivels hoorde

'Vanaken is rustbrenger en had daarom in de selectie Rode Duivels moeten zitten'

6 juni om 10:05
Laatste update: 6 juni om 10:08

René Vandereycken bekeek de oefenwedstrijd tussen de Rode Duivels en Montenegro en zag dat er iets ontbrak. Naar eigen zeggen zou de voormalige bondscoach van de Rode Duivels Hans Vanaken wél in de selectie hebben opgenomen.

De analist miste een back-up voor Kevin De Bruyne. 'Leandro Trossard viel in voor Kevin De Bruyne, maar in mijn ogen is hij niet de ideale vervanger', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels lichtte dat verder toe. 'Uiteraard speelde Belgie dominant, wat normaal is tegen Montenegro, maar ik miste bij momenten een rustbrenger. Vanaken kan dat op dit niveau, Trossard minder. Daarom vind ik dat Hans Vanaken in de selectie had moeten zitten. Door wie vervang je De Bruyne, dat blijft een vraagteken', aldus Vandereycken.

Hans Vanaken werd landskampioen met Club Brugge, maar kreeg kort daarna te horen dat hij niet bij de selectie van Domenico Tedesco zit voor het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.