Peter Vandenbempt schrok ondanks verwachtingen van snelheid Witsel

'We weten dat snelheid Witsel probleem is, maar was toch even schrikken'

6 juni om 09:40
Laatste update: 6 juni om 09:41

De Rode Duivels speelden een oefenwedstrijd tegen Montenegro en ook Axel Witsel mocht zijn opwachting maken. Peter Vandenbempt was niet al te gecharmeerd door het optreden, vanwege een zwak punt.

Niet alleen de penaltydiscussie viel Vandenbempt op. 'Ondanks de beperkte waarde van deze oefenmatch sprongen er voor mij wel nog twee pijnlijke momenten uit', pende Vandenbempt op Sporza.

De analist merkte ook op dat Witsel in de problemen kwam. 'Op het uur zag ik hoe Axel Witsel door ene Milutin Osmajić met de neus op de feiten geduwd werd in een zuiver sprintduel. We weten dat zijn snelheid een probleem kan zijn in een viermansdefensie, maar het was toch even schrikken als je zoiets voor je ogen ziet gebeuren', aldus Vandenbempt.

Voor Witsel was dit zijn 131e optreden voor de Rode Duivels. Het debuut van de verdediger dateert alweer van 26 maart 2008 tegen Marokko (1-4 verlies).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.