'Ten Hag in wachtkamer Manchester United: grote afkoopsom'

Ten Hag in Manchester United-wachtkamer: grote afkoopsom bij ontslag lekt uit

6 juni om 19:48

Erik ten Hag heeft met het winnen van de FA Cup goede zaken gedaan. Als Manchester United besluit hem te ontslaan, dan ontvangt de Nederlandse manager een hogere afkoopsom. Dat meldt The Mirror.

Manchester United won een kleine twee weken geleden de FA Cup ten koste van stadgenoot Manchester City, waardoor de ploeg van Ten Hag volgend seizoen in de Europa League speelt. In de Premier League eindigden The Red Devils niet op de Europese plekken.

Dat het moeizame jaar op Old Trafford mogelijk verstrekkende consequenties heeft voor Ten Hag, is geen geheim. Nog steeds wordt er geëvalueerd door de clubleiding. Mocht er geconcludeerd worden dat het beter is om uit elkaar te gaan, dan heeft Ten Hag in financieel opzicht in elk geval weinig te klagen.

Door het bereiken van Europees voetbal bedraagt de vastgestelde afkoopsom in het contract van Ten Hag immers 10,5 miljoen euro. Dat was acht miljoen geworden als United zich niet had gekwalificeerd. Het contract van Ten Hag in Manchester loopt nog één jaar door. Gareth Southgate, Thomas Tuchel en Mauricio Pochettino worden genoemd als kandidaat-opvolgers.