Hoefkens over ambities als hoofdtrainer NAC Breda

Trainer Hoefkens over zijn avontuur bij NAC: "Dat is in België onmogelijk"

6 juni om 21:35
Laatste update: 6 juni om 22:26

Het ontbreekt Carl Hoefkens, de kersverse trainer van NAC Breda, niet aan ambitie. De voormalige oefenmeester van Club Brugge en Standard, vindt dat de Brabantse club, die vorige week zondag promoveerde, eigenlijk mee hoort de draaien in de bovenste regionen van de Eredivisie

Jean-Paul van Gastel maakte eind maart te vertrekken bij NAC. De oud-middenvelder, waarvan inmiddels bekend is dat hij Giovanni van Bronckhorst volgt naar Besiktas, slaagde er via de play-offs in om de Bredanaars wonder boven wonder naar de Eredivisie te gidsen. Hoefkens staat te popelen om dat succes een vervolg te geven. "NAC heeft een groot potentieel. Vijfde jaar KKD (eerste divisie) en toch zit het altijd vol. Of het nu tegen Jong PSV of Telstar is of wanneer het de play-offs zijn. Dat zegt alles over de verbondenheid van de mensen met de club. Dat spreekt mij enorm aan. Bijna 19.000 mensen, dat is in België onmogelijk op het tweede niveau. In bijna elke competitie behalve Engeland dan", vertelt Hoefkens, opgetekend door BN DeStem

Hoofdtrainer Hoefkens heeft een duidelijke speelwijze voor ogen. "Ik wil dominant voetbal spelen en uitgaan van eigen sterkte. Dat kan soms ook vanuit balverlies zijn. Maar vooral wil ik een agressieve ploeg met ballen. Heel veel mensen denken dat agressief voetbal alleen in balverlies is, maar ik wil spelers met drang naar voren en speler die niet bang zijn. Als ik naar het stadion zou gaan en fan ben van een ploeg, wil ik dat soort voetbal zien."

Dat dominante voetbal moet uiteindelijk leiden tot een hoge eindklassering in de Eredivisie. De ingrediënten daarvoor zijn in ieder geval aanwezig, vindt Hoefkens. "Ik zie veel potentie en er zijn genoeg mogelijkheden. Ik denk dat NAC thuishoort in de bovenste regionen van de eredivisie, hoewel we die ambitie nu natuurlijk niet kunnen bekrachtigen en uitspreken. Maar dat moet wel uiteindelijk het doel zijn. Het is onze taak en onze wil om binnen afzienbare tijd, het liefst zo kort mogelijk, daar aanspraak op te maken", besluit Hoefkens, die in Breda een contract voor drie jaar tekende. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.