De Condé over komst Fink bij KRC Genk

De Condé over komst Fink bij Genk: “Heeft met Iniesta, Podolski en Son gewerkt”

6 juni om 23:40

Dimitri De Condé, de technisch directeur van KRC Genk, vertelt over de komst van de gloednieuwe hoofdtrainer Thorsten Fink. De Condé vertelt onder meer over de ervaring van Fink en zijn kwaliteit om met de jeugd te werken. Fink maakte de overstap van STVV naar Genk.

De Condé vertelt dat het een zwaar seizoen was voor Genk. De Condé geeft aan dat er zowel sportief als extrasportief veel aan de hand was bij Genk. “Maar daarin kunnen we de ervaring van Fink goed gebruiken. Hij was al coach bij Hamburg. Daar is de druk altijd enorm”, citeert Sporza De Condé.

Genk leunt traditioneel op de jeugdwerking. Fink moet met veel jeugd aan de slag gaan, volgens De Condé gaat dit geen probleem vormen. “Thorsten heeft al met vedetten gewerkt, zoals Andres Iniesta en Lukas Podolski, maar heeft ook al namen als Heung-Min Son, Granit Xhaka of Xherdan Shaqiri gelanceerd, toen ze nog onbekende jongelingen waren”, besluit De Condé.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.