Lozano vertrekt van PSV naar San Diego in MLS

OFFICIEEL: Concurrent van Bakayoko trekt naar de MLS

6 juni om 19:00

Hirving Lozano heeft een contract voor vier jaar getekend bij San Diego. De aanvaller is het komende halfjaar nog een conccurent voor Johan Bakayoko (als die in Eindhoven blijft) bij PSV en vertrekt dan naar de Major League Soccer.

PSV verraste in de vorige zomerse transferperiode nog met het aantrekken van Lozano. De Mexicaan kwam over van Napoli. Het was toen al niet ondenkbaar dat de aanvaller op termijn naar de MLS zou trekken. Dat moment komt eerder dan men misschien had gedacht. Bij aanvang van het nieuwe seizoen in de MLS, dat per kalenderjaar loopt, vertrekt Lozano naar San Diego. 

San Diego ligt op zo'n dertig kilometer van de Mexicaanse grens. De club zal komend seizoen voor het eerst zijn opwachting maken op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Tot die tijd speelt de Mexicaan nog in Eindhoven. Lozano werd afgelopen seizoen landskampioen met PSV. In 24 Eredivisie-duels wist de aanvaller zes doelpunten te maken en drie assists te geven.

Met een transfersom van 15 miljoen euro was Lozano de duurste aankoop ooit van PSV. De verwachting is dat de Eindhovense club eenzelfde soort bedrag ontvangt van San Diego.