'PSV-aanvaller Lozano tekent voor vier jaar in Amerika'

'Here we go': PSV-aanvaller Lozano tekent voor vier jaar in Amerika

5 juni om 17:43

Hirving Lozano heeft zijn transfer naar San Diego FC afgerond. De aanvaller van PSV heeft een vierjarig contract getekend bij de nieuwe MLS-club en vertrekt in januari naar de Verenigde Staten, meldt Fabrizio Romano. 

De overstap van Lozano hing al enige tijd in de lucht. Woensdagmiddag komt Romano met zijn befaamde 'here we go': de contracten zijn ondertekend en de officiële aankondiging volgt snel. Lozano speelt het komende halfjaar nog voor PSV, waarna hij in de winterstop naar San Diego FC vertrekt. Die club is nieuw en stroomt pas vanaf 2025 in de Major League Soccer in.

Het Eindhovens Dagblad meldde al dat PSV ongeveer twaalf miljoen euro ontvangt voor de 28-jarige Mexicaan. Daarmee verdienen de Eindhovenaren min of meer het aankoopbedrag terug. Het is afwachten of PSV deze zomer of pas in de winter op zoek gaat naar een vervanger van Lozano. Als Johan Bakayoko gaat, dan zal er sowieso een nieuwe 'topspeler' komen op rechtsbuiten, voorspelt de regionale krant.

De terugkeer van Chucky is niet helemaal geworden wat er van verwacht werd. Lozano speelde in het voorbije successeizoen 24 Eredivisie-wedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.