Mbappé laat zich horen tijdens de rust: 'Of blijven we zo stom spelen?

Mbappé laat zich horen tijdens de rust: 'Of blijven we zo stom spelen?"

21-12-2022 08:43

Kylian Mbappé heeft zich een ware leider van de Franse nationale ploeg getoond. In de documentaire Merci Les Bleus van de televisiezender TF1 is te zien hoe de 24-jarige vedette in de rust van de WK-finale het hoogste woord neemt.

Frankrijk kijkt op dat moment tegen een 2-0 achterstand tegen Argentinië aan. TF1 legde het gehele WK van Les Bleus vast en kreeg zodoende ook een inkijkje in de kleedkamer. "Het is een WK-finale, het is de wedstrijd van je leven!", foetert Mbappé tegenover de rest van de spelers. "We krijgen niets cadeau. We gaan straks terug het veld op en hebben twee keuzes..."

"Of we blijven zo stom spelen, of we leggen intensiteit in het spel, gaan de duels aan en doen het anders", vervolgt een opgefokte Mbappé. Frankrijk had bij rust nog geen enkele doelpoging ondernomen. "Het is een WK-finale! Het is nog niet klaar, we staan alleen twee goals achter", besluit de aanvaller zijn tirade. Het verhaal is bekend: door een hattrick van Mbappé eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. Argentinië won de finale na strafschoppen.

De documentaire Merci Les Bleus is dinsdagavond in première gegaan en is te zien bij TF1.