'Peperdure Yaremchuk kost Club Brugge via bonus nog wat extra geld'

'Peperdure Yaremchuk kost Club Brugge via bonus nog wat extra geld'

20-10-2022 16:16
13

Club Brugge investeerde deze zomer alweer flink in de kern en spendeerde flink wat miljoenen. Het brak ook het eigen record voor Roman Yaremchuk. Zijn komst blijkt nu ook duurder uit te vallen dan aanvankelijk verwacht.

De Oekraïner werd naar verluidt voor een recordsom van zestien miljoen euro door Club Brugge weggehaald bij Benfica. De Portugese topclub is er volgens O Jogo echter ook in geslaagd om daar nog enkele bonussen bij te betrekken. En daar profiteert Benfica nu van.

Via die bonussen zou de som nog tot negentien miljoen euro kunnen stijgen. Eén van die bonussen zou Benfica verdienen indien Club Brugge wist te overwinteren in de Champions League. Daar is Blauw-Zwart ook in geslaagd, waardoor het Benfica nu een som van één miljoen euro moet betalen.

De transfer van Yaremchuk was voorlopig nog geen succes, al krijgt de Oekraïner uiteraard nog meer dan genoeg tijd om zich helemaal door te zetten. De 26-jarige spits was in negen wedstrijden voor Club Brugge voorlopig goed voor twee doelpunten en twee assists.