'Wijnaldum ziet af van operatie bij Roma en moet WK met Nederland laten schieten'

'Wijnaldum ziet af van operatie bij Roma en moet WK met Nederland laten schieten'

26-08-2022 17:20

Georginio Wijnaldum laat zich toch niet opereren aan zijn scheenbeenbreuk. De 31-jarige middenvelder van AS Roma kiest voor een 'conservatieve revalidatie', melden Italiaanse media, waaronder La Gazzetta dello Sport. Daarmee mist hij definitief het WK in Qatar. 

Wijnaldum keert vermoedelijk pas in januari of februari 2023 terug op het veld. De van Paris Saint-Germain gehuurde Nederlander brak op de training van de Romeinen zijn scheenbeen. Hij maakte een kleine twee weken geleden tegen Salernitana nog zijn Serie A-debuut. Toen viel hij twaalf minuten voor tijd in. Daar blijft het dus voorlopig bij.

Italiaanse media schreven eerder nog dat Wijnaldum vermoedelijk voor een operatie zou kiezen. In het meest gunstige geval zou hij dan twee à drie maanden zijn uitgeschakeld, waarmee het WK sowieso in gevaar was voor de 86-voudig international. Wijnaldum werd de laatste keren al niet opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal.

Roma stak Wijnaldum al op verschillende manieren een hart onder de riem. Zo betraden de spelers voor het duel met Cremonese het veld met shirts met de tekst 'Forza Gini'. Chris Smalling, die de winnende maakte, droeg zijn treffer op aan hem.