Gumienny spaart refs niet na Standard - KAA Gent: Dat belooft voor dit seizoen

Gumienny spaart refs niet na Standard - KAA Gent: "Dat belooft voor dit seizoen"

23-07-2022 20:40
16

KAA Gent en Standard openden vrijdag het nieuwe seizoen en dat zorgde meteen voor flink wat discussie. Voornamelijk over de prestatie van de wedstrijdleiding, scheidsrechter Lawrence Visser en VAR Arthur Denil, die volgens ex-ref Serge Gumienny meermaals in de fout gingen.

Gumienny begon aanvankelijk met lof voor Visser, die volgens hem terecht een rode kaart gaf aan Alexandro Calut en ook een lichte, maar correcte strafschop, aan Standard. Maar Gumienny oordeelt dat het vanaf dan helemaal fout ging, vooral in de niet gefloten penaltyfases tijdens de wedstrijd.

Bij KAA Gent vond men dat het twee strafschoppen verdiende. Daar gaat Gumienny ook akkoord mee. In de eerste fase raakte Renaud Emond de bal, maar werd er geen strafschop gefloten. In de tweede fase werd Torunarigha onderuit gehaald door Bodart. "Gent werd hier twee strafschoppen ontnomen", zegt Gumienny in Het Nieuwsblad.

De ex-ref kijkt echter vooral naar de VAR in al die fases. "Dit was de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League en meteen zag de VAR er niet goed uit", zegt hij. "Dat belooft voor de volgende wedstrijden. De communicatie tussen de scheidsrechter en de VAR moet alvast een stuk beter", besluit Gumienny.