Club Brugge is de titelfavoriet, ze hebben alles in eigen handen

"Club Brugge is de titelfavoriet, ze hebben alles in eigen handen"

22-04-2022 12:30
14

Wie kroont zich in mei tot kampioen? Volgens Dennis van Wijk moet dat wel Club Brugge worden. Hij gelooft dat Club nog voorbij leider Union gaat. 

"Club is voor honderd procent favoriet. Ze hebben nu alles in eigen handen", vertelt Van Wijk bij KW.be"Sterker: er zou normaal gesproken niets mogen mislopen. Want ze hebben de beste kern: een mooie mix van jonge, hongerige jongens die nog veel te bewijzen hebben, maar ook nog veel te winnen. Er zijn ook ervaren spelers die al veel hebben gewonnen, het métier hebben, de smaak kennen van beker én titels te pakken."

Club heeft veruit de beste kern, vindt Van Wijk. "Als je ziet wat er op de bank zit... Op dat vlak hebben ze een straatlengte voor op de andere drie ploegen. Union was in de reguliere competitie wel beter, daar is het voor Club misgelopen op wat fricties met Clement. Na wat zoeken heeft Schreuder het wel recht gekregen, met op het einde toch ook uitstekende resultaten waardoor de kloof met Union toch een stuk minder is geworden."

Club Brugge haalde net voor de Play-Offs nog 24 op 24 in de reguliere competitie. Het zou dus klaar moeten zijn voor de eindsprint.