Fadiga verkiest Kompany boven Vanhaezebrouck: 'Zijn Engelse aanpak'

Fadiga verkiest Kompany boven Vanhaezebrouck: 'Zijn Engelse aanpak'

14-04-2022 18:15

KAA Gent en RSC Anderlecht staan maandag tegenover elkaar in de finale van de Beker van België. Ook een beetje de strijd tussen Hein Vanhaezebrouck en Vincent Kompany, twee trainers die flink wat indruk maken op Khalilou Fadiga.

In Het Laatste Nieuws maakt de voormalige ster van onder meer Club Brugge en KAA Gent een vergelijking tussen beide trainers. "Het zijn twee grote persoonlijkheden", begint hij aan zijn verhaal.

"Kompany legt het wat meer uit, terwijl Vanhaezebrouck schalkser is. Ironischer ook, in zijn discours. Maar ze staan beiden voor mooi voetbal, geven vertrouwen aan de jeugd, en ze houden vast aan hun manier. Aan hún visie op het proces. Ondanks alles. En zie, het loont."

Fadiga zelf zou als speler Kompany en zijn Engelse aanpak hebben verkozen. Al geeft hij Vanhaezebrouck ook complimenten omwille van zijn tactisch vernuft. "Eric Gerets wist destijds ook exact hoe je de tegenstander pijn kon doen. Alleen... Met tactische sessies van twee uur zou Hein bij mij niet moeten afkomen", lacht Fadiga.