Onuachu klaagt over scheidsrechters: “Gelden andere regels omdat ik groot ben?”

Onuachu klaagt over scheidsrechters: “Gelden andere regels omdat ik groot ben?”

Gepubliceerd: zondag 26 september 2021 om 12:12zo 26-09-2021 om 12:12

Laatste update: zondag 26 september 2021 om 12:14zo 26-09-2021 om 12:14

Paul Onuachu is dé aanvalsleider van KRC Genk. De Nigeriaanse dubbele meter is een geseling voor elke verdediging en scoort ook dit seizoen weer aan de lopende band. Tegenover Het Laatste Nieuws gaf Onuachu een interview.

De boomlange spits sprak onder meer over de scheidsrechters in de Jupiler Pro League. Ik heb het gevoel dat verdedigers me echt omver moeten duwen alvorens ik een fout meekrijg. Als ik daar dan iets van zeg dan is het antwoord van de ref: ‘Paul, je bent een sterke jongen.' Gelden er dan andere regels omdat ik groot en sterk ben? Dat slaat nergens op. Een overtreding is een overtreding, zo simpel is het.”

Onuachu is niet alleen sterk en groot. “Ik denk dat de verdedigers intussen wel weten dat ik ook goed kan voetballen. Zo proberen de voorzetten eruit te halen, maar ik kan ook met de voeten gevaarlijk zijn. Voor mij is dat geen verrassing. Ik was vroeger nooit de grootste op het veld, die groeispurt kwam pas later. Ik speelde als een nummer tien, voetballen op de kleine ruimte voelt voor mij heel natuurlijk aan.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws