Peres (ex-Club) toont zich al bij Marseille: 'Enkele ingrepen van grote klasse'

Peres (ex-Club) toont zich al bij Marseille: 'Enkele ingrepen van grote klasse'

30-07-2021 12:48 Laatste update: 12:44
1

Luan Peres slaagde er niet in om door te breken bij Club Brugge, maar een tweede Europese avontuur zou wél gensters kunnen slaan. Bij Olympique Marseille is de Braziliaan alvast uitstekend aan de voorbereiding begonnen, klinkt het bij Foot Mercato.

Peres streek pas onlangs neer in de Zuid-Franse havenstad, waar hij meteen een sterke indruk naliet in enkele oefenwedstrijden. Zo pakte hij uit met 'enkele ingrepen van grote klasse', schrijft het Franse medium. Peres zou wel eens de verrassing van het elftal kunnen worden. Een voordeel daarbij is dat Jorge Sampaoli, de trainer van Marseille, hem nog kent van bij FC Santos.

Peres trekt niet alleen zijn streng dankzij zijn stevige lichaam, maar wordt ook omschreven als 'een valse trage'. Bovendien heeft de linkspoot een extra troefkaart: zijn polyvalentie. Peres kan immers centraal achterin uit de voeten, maar even goed op de linkerflank. Mogelijk liggen er in de seizoensstart heel wat speelkansen voor hem in het verschiet.

Bij Club Brugge geraakte de carrière van de Braziliaan niet van de grond. Verder dan vier invalbeurten en één basisstek in de Croky Cup kwam hij niet. Een terugkeer naar Santos deed echter wonderen. Bij de grootmacht uit zijn thuisland was Peres steevast een vaste waarde.

No Poll