Genk zag Mbamba (16) voor Club Brugge kiezen: Onze ziel niet verloochenen

Genk zag Mbamba (16) voor Club Brugge kiezen: "Onze ziel niet verloochenen"

09-07-2021 19:00
31

KRC Genk staat al jarenlang bekend om haar uitstekende jeugdwerking. Onder andere Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne ontbolsterden helemaal bij de Limburgers. Dat was niet het geval voor Noah Mbamba (16), die vorig jaar voor Club Brugge koos.

De jeugdopleiding van Genk had Mbamba en diens jongere broer graag gehouden, maar de entourage van de jongeling kozen voor Club Brugge. Het voorstel van Genk werd dan ook geweigerd. "De gesprekken bleven evenwel aanslepen, ook nadat we een aangepast voorstel deden. Als de beslissing almaar wordt uitgesteld, weet je uit ervaring: we zijn niet de enige club die een voorstel deed", aldus Roland Breugelmans, directeur opleidingen bij Genk, in Krant van West-Vlaanderen.

Het voorstel van Club Brugge bleek het meest lucratieve, terwijl Genk geen zin had in een opbod. "We wilden onze ziel niet verloochenen: we wilden en konden ook niet meegaan in dat spel. Daarom zeiden we: Dat is onze limiet, verder gaan we niet. Het is niet aangenaam om zo'n jongen naar een andere topclub te zien vertrekken, maar dat moet je verdragen", besluit hij.

Intussen maakte Mbamba in de Play-Offs zijn debuut voor de hoofdmacht van Club Brugge, nota bene tegen KRC Genk. Ook bij Club NXT heeft de 16-jarige verdediger/middenvelder al de nodige ervaring opgedaan het voorbije seizoen.