De Bilde ziet voordeel in sterke tabelhelft: Enorme mentale boost als we winnen

De Bilde ziet voordeel in sterke tabelhelft: "Enorme mentale boost als we winnen"

26-06-2021 12:01
2

Als de Rode Duivels Euro 2020 als eindlaureaat zouden afsluiten, zal het niet gestolen zijn. Met onder meer Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal (zondagavond tegenstander in de achtste finales) in de tabelhelft oogt het komende programma loodzwaar. Dat kan echter ook een voordeel opleveren, vindt Gilles De Bilde.

Een zwaar programma betekent uiteraard meer kans op uitschakeling, maar elke overwinning zal wel een historisch karakter krijgen. "Als we ons kwalificeren voor de kwartfinale, zal er een enorme boost komen na de zege tegen de Portugezen", vermoedt De Bilde bij Het Laatste Nieuws. Daarentegen kan het toernooi er zondagavond natuurlijk ook al op zitten. Dat zou een "fikse ontgoocheling" zijn, aldus de oud-aanvaller.

Ondanks de stevige tegenstand wilden de Rode Duivels zich niet in een underdogrol manoeuvreren de voorbije dagen. Integendeel, zag De Bilde. "De Rode Duivels ogen er klaar voor, Lukaku en Courtois gaven op de persconferentie blijk van enorm veel zelfvertrouwen", analyseert hij. In de groepsfase vervulden ze hun plicht alvast met verve, met een negen op negen en een doelpuntensaldo van 7-1.