Europa leeft mee met pechvogel De Bruyne: Dit verdient hij écht niet

Europa leeft mee met pechvogel De Bruyne: "Dit verdient hij écht niet"

30-05-2021 10:15 Laatste update: 10:29
6

Voor Kevin De Bruyne was de finale van de Champions League een grote sof. Manchester City verloor en De Bruyne ging huilend van het veld met een blessure. Ook in het buitenland wordt er meegeleefd met de Rode Duivel. 

France Football zag dat De Bruyne zich al voor die blessure niet al te goed voelde. "Hij had goede en minder goede momenten. Hij leek wel vermoeid. Maar we hopen dat de botsing met Rüdiger geen invloed heeft op zijn EK. Want dat verdient hij echt niet", klinkt het daar.

The Daily Mail zag dat De Bruyne en co fysiek werden overklast door Chelsea. "Het beeld van de partij was niet de waas van bewegingen bij City, maar wel een Kante die De Bruyne op de rand van de zestien tackelde, waardoor die laatste als met gespreide vleugels en het gezicht naar beneden op het gras zat."

Ook La Gazzetta dello Sport zag geen inspiratie bij het team. "De Bruyne, Silva, Foden en Gündogan. Niemand van hen toonde zich een leider om op te steunen. Vooral die tweede helft stelde teleur. Je verwacht een reactie van een op papier geweldig team. Maar er gebeurde helemaal niets", klinkt het scherp.

Over de blessure van De Bruyne is er voorlopig nog geen duidelijkheid. Over twee weken spelen de Rode Duivels al hun eerste EK-wedstrijd tegen Rusland.