Sterkhouder trekt de deur dicht bij STVV: Het is tijd voor die stap

Sterkhouder trekt de deur dicht bij STVV: "Het is tijd voor die stap"

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 12:15vr 16-04-2021 om 12:15

STVV beleeft een kwakkelseizoen, maar dat ligt niet aan Yuma Suzuki. De Japanse spits is er een sterkhouder en wil volgend seizoen hoger gaan spelen. Bij STVV blijven is niet echt een optie. 

"In voetbal is niets helemaal zeker, maar het is tijd voor die stap", geeft Suzuki aan bij Het Belang Van Limburg. "Naar waar? Ik volgde de laatste tijd zowat alle Europese competities. Met mijn speelstijl denk dat er maar eentje is die me echt niet ligt: Spanje. Dat wordt het niet. Ook mijn vrienden geven allemaal aan dat La Liga niet mijn ding is. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden."

Onder Peter Maes bloeide Suzuki helemaal open. "Hij vraagt heel veel van me. Maar het is niet alleen de coach die me sterker heeft gemaakt. De komst van Mboyo en Brüls was even belangrijk. Zij hebben heel veel ervaring en maakten van mij een betere spits. Ik kan tevreden zijn over mijn tweede seizoen bij STVV. Vorig jaar had ik veel tijd nodig om me aan te passen."

Heel wat buitenlandse clubs zullen hem volgen in de match tegen Anderlecht. "Dat kan. Maar ik blijf er rustig onder. Ik wil vooral met enige trots dit seizoen kunnen afsluiten met STVV. Want dat het echt wel slecht was tegen KRC Genk, daar zijn we ons allemaal van bewust. Een laatste ploegprestatie is veel belangrijker dan de match van Suzuki."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws