'FC Barcelona werkt aan 'Plan Haaland' om Real Madrid buitenspel te zetten'

'FC Barcelona werkt aan 'Plan Haaland' om Real Madrid buitenspel te zetten'

14-04-2021 13:41
2

Erling Haaland staat woensdag op de voorpagina van het Catalaanse dagblad Mundo Deportivo. FC Barcelona bekokstooft naar verluidt het 'Plan Haaland' om aartsrivaal Real Madrid buitenspel te zetten.

Het is geen geheim dat Barça-president Joan Laporta alles op alles wil zetten om deze zomer een wereldster te strikken. De komst van Haaland wordt geen gemakkelijk opgave, gezien de financiële situatie in Camp Nou en de grote concurrentie om de handtekening van de Borussia Dortmund-spits.

Trainer Ronald Koeman en de beleidsbepalers zien echter dat na het vertrek van Luis Suárez de spitspositie onderbezet is. Haaland zou dat gat moeten opvullen. Naast Barça hebben Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Real Madrid interesse. Hierbij worden de Madrilenen als grootste Barça-concurrent beschouwt door Mundo Deportivo.

Real heeft naast Haaland ook interesse in Kylian Mbappé. Dit gegeven wordt door Barcelona gebruikt om Haaland te verleiden tot een transfer, aangezien de Noor in Madrid de spotlights zou moeten delen met Mbappé. Daarnaast wordt opgeworpen dat ook Karim Benzema nog tot medio 2022 onder contract staat in Madrid, waardoor het dringen wordt in de aanval.  

Ook het spelen met Lionel Messi gebruikt Barça als troef om Haaland te overtuigen. Wanneer de Argentijn vertrekt, zou Haaland de nieuwe ster van Barcelona moeten worden. Hoe de Catalanen de zaken financieel rond denken te krijgen meldt de Spaanse krant niet.

RAC1 meldde eerder dat er naast de transfersom ook een commissie van twintig miljoen euro betaald moeten worden aan zaakwaarnemer Mino Raiola én aan Haaland senior. Volgens Raiola was dit bericht 'fake news'. Bij Barcelona zijn ze bekend met de hoge commissie-eisen van de zaakwaarnemer. De Spaanse krant schrijft dat Raiola in de onderhandelingen over Matthijs de Ligt in de zomer van 2019 een commissie van vijftien miljoen euro voor zichzelf eiste. Ook voor De Ligt verlangde hij een tekenbonus van vijftien miljoen euro. 

Dortmund zou momenteel een 'officieuze vraagprijs' van 150 miljoen euro hanteren voor de Noor. Vanaf medio 2022 is de spits door een clausule in zijn contract af te halen voor 75 miljoen euro.