‘Geen grote transfers voor KAA Gent, wel eindecontractspelers en jongeren’

‘Geen grote transfers voor KAA Gent, wel eindecontractspelers en jongeren’

14-04-2021 13:45
7

KAA Gent moet zondag strijden voor Play-Off 2, terwijl ze liever met Club Brugge streden om te titel. Ondanks het tegenvallend seizoen, moeten de supporters niet al te grote transfers verwachten, weet Sport/Voetbalmagazine.

Zondag moet KAA Gent in een rechtstreeks duel met Zulte-Waregem Play-Off 2 veilig stellen. De buffalo’s speelden een matig seizoen, dus denken ze al aan volgend jaar. Men denkt dan vooral aan transfers, maar die moeten ze nog niet te snel verwachten. KAA Gent heeft andere manieren om de kwalitatieve kloof te dichten.

‘Snel vakantie moeten de spelers alleszins niet verwachten. Om de kwalitatieve kloof te dichten tegen juni zullen de jongeren ( Mbayo, George, Samoise, Parmentier, Van Daele) samen met een aantal elementen die minder speelden ( De Bruyn, Bukari, Niangbo, Malede, Emeka en Oladoye) extra trainingssessies volgen’, schrijft het magazine.

Ook grote transfers zullen niet te snel uitgevoerd worden. Daar is corona dan weer de boosdoener: ‘Aangezien er door corona vermoedelijk geen grote transferbedragen kunnen worden uitgegeven, wordt er door de coach gemikt op eindecontractspelers, zoals Julien de Sart (26, KV Kortrijk).’